Garsou-Angenot: 150 jaar uitmuntendheid

Ontdek onze rijke geschiedenis, onze kernwaarden en onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige transport- en logistieke oplossingen als uw wereldwijde partner.

Onze geschiedenis

Bij Garsou-Angenot putten we onze kracht uit bijna 150 jaar ervaring. Als familiebedrijf van de vijfde generatie zijn we trots op ons erfgoed en ons vermogen om ons voortdurend aan te passen aan de veranderende behoeften van onze B2B-klanten. Deze schat aan ervaring stelt ons in staat om onze processen te optimaliseren en snelheid en nauwkeurigheid te garanderen in al onze diensten.

Vandaag zijn we meer dan ooit klaar voor de uitdagingen van morgen. We bieden een volledig dienstenpakket op vier belangrijke gebieden : transport en logistiek, luchtvracht, zeevracht en douane. Of het nu gaat om internationale expeditie, Benelux distributie, opslag logistiek, materials handling en nog veel meer, wij hebben de vaardigheden en expertise om aan uw behoeften te voldoen.

Ons streven naar uitmuntendheid, waar we bekend om staan, blijft de kern van onze missie. Bij Garsou-Angenot zetten we ons in om eersteklas logistieke oplossingen te bieden die voldoen aan uw specifieke behoeften.

1874 Geboorte van het bedrijf
Ons bedrijf werd opgericht in het hart van Verviers door Joseph Garsou en zijn vrouw Anne-Catherine Angenot en richtte zich aanvankelijk op wolvervoer, een sector die in die tijd sterk in opkomst was.
Voorheen gespecialiseerd in internationaal transport, zet het bedrijf een nieuwe stap door een eigen distributiedienst te lanceren in de Benelux.
Om ons dienstenaanbod voortdurend uit te breiden, heeft het bedrijf zich gevestigd op Brussels Airport, waar het een speciale dienst aanbiedt voor luchtvrachtzendingen.
Het bedrijf is onze faciliteiten in Petit-Rechain ontgroeid en verhuist naar Les Plénesses, waar een nieuwe locatie de ruimte biedt die nodig is om de logistieke activiteiten te ontwikkelen (3.500 m² opslagruimte en kantoorruimte).
Garsou-Angenot sluit zich aan bij de prestigieuze groep Astre van onafhankelijke transporteurs, in een constante zoektocht naar synergieën en uitbreiding van de diensten die wij onze klanten bieden. Met 170 leden in heel Europa en het Palet System netwerk, versterkt dit lidmaatschap het vermogen van het bedrijf om nog efficiëntere en effectievere transportoplossingen te bieden.
Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en nieuwe logistieke klanten te kunnen huisvesten, werd een magazijnuitbreiding van 5.500 m² gebouwd, wat de totale bebouwde oppervlakte op 9.000 m² bracht.
Dankzij de aankoop van een terrein op het industrieterrein Plénesses (Rue du Bosquet) is er een nieuw magazijn van 8.000 m² geopend met een opslagcapaciteit van 11.500 pallets, waardoor we onze logistieke activiteiten kunnen uitbreiden.
De magazijnen zullen in 2023 opnieuw worden uitgebreid, met een cel van 8.000 m² op onze site in de Bosquetstraat, wat de totale magazijnoppervlakte op 25.000 m² brengt, met meer dan 40 laadkades.

Onze waarden

De pijlers die onze toewijding aan uitmuntendheid en ons partnerschap met jou leiden.

Klantgerichtheid

We staan altijd voor je klaar en zetten ons in om een hoogwaardige service te bieden die is afgestemd op jouw behoeften en gericht is op jouw tevredenheid.

Voortdurende verbetering

Altijd meer, altijd beter. We streven er voortdurend naar om te innoveren en ons aan te passen aan de veranderende uitdagingen van de markt.

Teamgeest

Altijd samen. Onze familiecultuur vormt de kern van ons DNA en smeedt authentieke relaties gebaseerd op vertrouwen en samenwerking.

Knowhow en veelzijdigheid voor uw gemoedsrust

Bij Garsou-Angenot beheren we een breed scala aan professionele transportdiensten, van 1 kg tot 25 ton, van 1 tot 33 pallets en van 1 tot 90 m3. Of het nu gaat om vervoer over de weg, over zee of door de lucht, wij bieden een service van topkwaliteit, vanaf het laadadres tot het punt van levering, waar ook ter wereld.

We zorgen voor alle douaneformaliteiten en bieden je de voordelen van een aangepaste logistieke infrastructuur, gelegen op het kruispunt van de snelwegen van de Euregio. Met meer dan 5.000 zendingen per maand hebben we de ervaring en veelzijdigheid om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Uw toegangspoort tot wereldwijde markten

Garsou-Angenot is er trots op lid te zijn van toonaangevende professionele netwerken, waaronder de Astre Group, het Palet System Network, Air and Ocean Partners (AOP) en Globalia. Deze connecties stellen ons in staat om onze klanten een uitgebreid en efficiënt dienstenpakket aan te bieden, waarbij we de voordelen van internationale organisaties combineren met de flexibiliteit van onze onafhankelijke business.

Astre en Palet System stellen ons in staat om vrachtuitwisselingen en knowhow in heel Europa te bundelen en bieden onze klanten schaalvoordelen en betrouwbare, efficiënte transportdiensten. AOP en Globalia vergroten ons bereik tot meer dan 100 landen, waardoor we onze klanten kunnen verbinden met belangrijke markten over de hele wereld.

Ontdek ons nieuwe magazijn

Ons nieuwe magazijn in Les Plénesses, gelegen aan de Rue du Bosquet 4 - 4890 Thimister, is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende groei. Met 8.000 m² vloeroppervlak en een opslagcapaciteit van 11.500 pallets symboliseert het onze vastberadenheid om te innoveren en onze logistieke diensten uit te breiden.

Maar daar houden we niet op! Een verdere uitbreiding van 8.000 m² is gepland tegen eind 2023. Dit weerspiegelt onze niet aflatende inzet om mee te evolueren met de behoeften van onze klanten en om onze leidende positie in transport en logistiek te behouden.

Ons aanbod

Bij Garsou-Angenot bieden we onze B2B-klanten een complete reeks hoogwaardige diensten aan op het gebied van transport en logistiek, luchtvracht, zeevracht en douaneformaliteiten. Profiteer van een betrouwbare en bevoorrechte contactpersoon voor het beheer van al uw transport- en logistieke stromen, zowel in de Benelux als internationaal.

Met bijna 150 jaar ervaring en een brede waaier aan competenties zetten wij ons in om snel en efficiënt in te grijpen. Door uw goederen toe te vertrouwen aan Garsou-Angenot kunt u zich met een gerust hart concentreren op uw core business.

expert in gegroepeerd vrachtvervoer en distributie

Transport & Logistiek

Garsou-Angenot beschikt over een eigen wagenpark en beheert uw nationale en internationale transportbehoeften met de grootste nauwkeurigheid.

Luchtvracht

Onze luchtvrachtafdeling biedt u een reeks op maat gemaakte diensten om al uw import- en exportactiviteiten te beheren.

Zeevracht

We zijn aangesloten bij het AOP-netwerk en werken rechtstreeks samen met rederijen, terwijl we volledig onafhankelijk blijven in de selectie van rederijen.

Douane

Als douaneagentschap verzorgt Garsou-Angenot al uw douaneformaliteiten (export, import, transit, accijnzen) van en naar alle landen.

Benieuwd wie uw transport- en logistieke oplossingen aanstuurt ?

Ontdek de gezichten achter ons succes bij Garsou-Angenot.